Zonkracht Hummelo vindt tweede dak

Henk en Olga Oosterink hebben een melkveebedrijf (Holsen) aan de Broekstraat in Hummelo. In 2008 bouwden ze een nieuwe stal, waarvan ze het dak aanbieden aan Zonkracht Hummelo. Henk, die ook bestuurslid is van LTO West Achterhoek, zegt hierover: “Ik vind het een mooi initiatief. Ik zie ook dat er richting toekomst iets moet gebeuren in onze energievoorziening. Zonne-energie is een mooie oplossing. Persoonlijk ervaar ik het als een drempel om daar vruchtbare landbouwgrond voor te gebruiken, maar ik vind dat je als boer dan wel bereid moet zijn je dak ter beschikking te stellen.”

Het dak aan de Broekstraat biedt voldoende ruimte voor een installatie van Zonkracht Hummelo en laat dan zelf ruimte over, voor het geval de Familie Oosterink in de toekomst zelf zonnepanelen wil plaatsen voor hun eigen energievoorziening.

AGEM specialisten gaan op korte termijn de draagkrachtmetingen uitvoeren en met het ondertekenen van een intentieovereenkomst wordt een tweede dak een feit.

Ook de werkgroep is erg blij met dit tweede dak, omdat dit de kans vergroot dat deelnemers aan Zonkracht Hummelo het aantal zonnepanelen kunnen plaatsen dat ze zelf wensen.

Zonkracht Hummelo zoekt nog deelnemers. Wil je ook je zonnepanelen plaatsen op het dak van Holsen of De Steenoven? Schrijf je dan in op www.zonkrachthummelo.nl.

 

Geef een reactie