Zonkracht Hummelo sluit eerste productiejaar af met 16% hogere opbrengst

Coöperatie Zonkracht Hummelo U.A. kent een goed eerste productiejaar. De drie installaties met zonnepanelen leverden samen 16% meer stroom op dan vooraf verwacht.

In 2018 werden de drie installaties stuk voor stuk op het elektriciteitsnet aangesloten. Op 1 september 2018 startte de coöperatie met de fiscale regeling ‘verlaagd tarief’. Vanaf dat moment gingen de 63 leden profiteren van hun korting op de energiebelasting. Na een jaar kan de balans worden opgemaakt: Er werd meer dan 200.000 kWh geproduceerd. Omdat in de oorspronkelijke berekeningen rekening werd gehouden met een kleine 172.000 kWh is dit een mooie meevaller voor de leden van de lokale energiecoöperatie: zij krijgen het fiscale voordeel van het afgelopen productiejaar binnenkort op hun bankrekening gestort.

Los van het financiële voordeel is natuurlijk ook de bijdrage aan een duurzame energievoorziening van belang. Met haar drie installaties heeft Zonkracht Hummelo inmiddels 90.000 kg aan CO₂-uitstoot vermeden, wat correspondeert met het planten van 300 bomen.

 

Geef een reactie