Zonkracht Hummelo daverend succes

Frans Miggelbrink in gesprek met Henk Oosterink
Frans Miggelbrink in gesprek met Henk Oosterink (foto: Gerrit Kempers)

Met zo’n 100 bezoekers was de voorlichtingsavond van Zonkracht Hummelo een groot succes. Onder leiding van Frans Miggelbrink organiseerde de 12 koppige werkgroep een avond die informatief én vermakelijk was. Het belangrijkste doel van de avond was om minimaal 50 deelnemers te werven die gezamenlijk een coöperatie kunnen gaan vormen.
Dit voornemen is ruimschoots gehaald. Zoals het er nu naar uitziet krijgt het initiatief 60 deelnemers uit zowel Hummelo, Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Drempt en Doetinchem. Gezamenlijk schreven deze deelnemers zich in voor 537 certificaten, waarmee er straks bijna 130.000 kWh aan zonne-energie per jaar opgeleverd kan worden.

Nieuwe uitdaging
Met dit succes heeft de werkgroep een nieuwe uitdaging. De twee daken die ze ter beschikking hebben gekregen van de families Pelgrom en Oosterink aan de Broekstraat, zijn niet voldoende. De werkgroep gaat daarom samen met de AGEM op zoek naar een derde dak. Op dit nieuwe dak plaatst Zonkracht Hummelo dan opnieuw een installatie van minimaal 200 zonnepanelen. Dit betekent dat er ook nog ruimte is voor de uitgifte van minimaal 63 extra certificaten. Inschrijvingen zijn daarom nog steeds welkom! Inschrijven kan via https://zonkrachthummelo.nl/meedoen

Presentaties
De presentaties en de brochure zijn te downloaden van de website via de onderstaande link:
Brochure
Presentatie Ruud Krabbenborg (Zieuwent)
Presentatie Thijs Huls / Jan Klein Kranenburg

Fotogalerij


Geef een reactie