Nuon

We ontvangen nog regelmatig vragen over de manier waarop jullie de energiebelasting kunnen terugvragen. Hieronder zetten we alle zaken even op een rijtje:

Ondertussen heb je jouw energieleverancier op de hoogte gesteld van het feit dat je deelneemt aan een collectief zonneproject en geïnformeerd of deze de belastingteruggave voor jou wil verrekenen. Je energieleverancier zal vervolgens vragen naar de ‘beschikking van de belasting’. Dit is het bewijs dat Zonkracht Hummelo aan alle voorwaarden voor belastingteruggave voldoet. Dit document is afgelopen najaar per mail naar jullie verstuurd en ook de downloaden op je eigen ledenpagina van onze website. Heb je dit naar je energieleverancier verstuurd? Dan hoef je verder nu verder niets meer te doen.

Geld terug
“En wanneer krijg ik dan mijn geld terug?” Je zult nog even geduld moeten hebben. De verrekening van de teveel betaalde belasting vindt pas plaats ná afloop van het eerste productiejaar. Het productiejaar van Zonkracht loopt van 1 september 2018 tot en met 31 augustus 2019. In september ontvang je van ons een opwekverklaring (bewijs voor hoeveelheid opgewekte energie) waarmee je bij jou leverancier de belasting terug vraagt. Je ontvangt dan dus in één keer de energiebelasting over een heel jaar terug.

Overstappen?
Mocht je nu of in de toekomst willen overstappen dan adviseren we je om je nieuwe contract per 1 september in te laten gaan zodat jou contract gelijk loopt met het productiejaar van Zonkracht.

Doe je dit niet, dan ontstaat de onwenselijke situatie waarin je met één opwekverklaring bij twee energieleveranciers moet terugvorderen. De leverancier kan in dit geval niet controleren of jij probeert meer geld terug te vorderen dan je recht op hebt en zal daarom kunnen besluiten om geen belasting terug te betalen.

Klant bij Nuon

Ben je klant bij Nuon, dan stuurt Zonkracht bovenstaande documenten voor jou naar Nuon. Nuon wil de belastingteruggave verrekenen op voorwaarde dat de communicatie via de energiecoöperatie verloopt. Hiervoor hebben wij een overeenkomst met Nuon getekend. Wij zorgen er dus voor dat Nuon jouw opwekverklaring ontvangt. Uiteraard wordt het geld wel op je eigen rekening gestort. Ben je klant bij Nuon, laat dit dan aan ons weten door de vragen onderaan dit bericht te beantwoorden.

    Ik ben klant bij Nuon

    Hierbij geef ik Zonkracht Hummelo toestemming om toestemming om namens mij op te treden ten behoeve van de teruggaaf en zijn gegevens sturen aan Nuon.