Locatie Woordhof uit beeld voor Zonkracht Hummelo

Het dak van De Woordhof lijkt wel gemaakt voor de productie van zonne-energie” is een veel gehoorde uitspraak. Enkele van onze werkgroepleden zijn daarom al geruime tijd actief met pogingen hiertoe.
Dit bleek een ingewikkeld traject omdat het schoolgebouw binnenkort overgaat van de gemeente Bronckhorst naar Stichting IJsselgraaf.

Gesprekken met IJsselgraaf hebben deze week duidelijk gemaakt dat er in de toekomst weliswaar zonnepanelen overwogen worden op het dak van O.B.S. De Woordhof, maar dat Stichting IJsselgraaf dit dan zelf gaat organiseren. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar betekent ook dat we als Zonkracht Hummelo op zoeken moeten naar een ander tweede dak.
Het eerste dak, van IJsboerderij ‘De Steenoven’, gaat ruimte bieden voor de eerste 216 panelen. De zoektocht naar een tweede dak gaat nu een vervolg krijgen, omdat de Werkgroep verwacht dat de interesse groter wordt dan deze beschikbare ruimte.
Bij voorkeur wordt dit dak gevonden binnen het postcodegebied 6999, maar ook daken in aangrenzende postcodegebieden zijn toegestaan.

Geef een reactie