Vragen van niet-leden

Kan ik certificaten kopen?
Alle certificaten zijn momenteel uitgegeven. We hanteren  een wachtlijst. Wil je daar gebruik van maken, maak dit dan kenbaar via het contactformulier.

Hoe kan ik persoonlijk bijdragen aan dit initiatief?
We zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe mensen. We staan open voor nieuwe ideeën, werkgroepen en ook bestuursleden. Heb je interesse, neem dan contact met ons op. 

Wat is het verschil tussen Zonkracht Hummelo, Agem, Streekenergie en Energie VanOns?
Zonkracht Hummelo is de lokale energiecoöperatie en een zelfstandige rechtspersoon. Zonkracht Hummelo levert de opgewekte stroom aan Energie VanOns, een coöperatieve energieleverancier uit Groningen. Energie VanOns werkt vooral samen met energiecoöperaties uit Fryslan, Groningen, Drenthe en de Achterhoek. Streekenergie is de Achterhoekse wederverkoper van Energie VanOns. Veel leden van Zonkracht Hummelo zijn klant van Streekenergie, om op die manier (op papier) hun eigen opgewekte stroom weer te kunnen gebruiken. Streekenergie is -naast bijvoorbeeld het Energieloket Achterhoek- één van de organisaties die gebruik maakt van Agem Energie Experts. Vroeger was Agem de naam van de overkoepelende organisatie. Nu is dat dus iets anders georganiseerd.

Komen er nog nieuwe projecten?
We denken hier wel eens over na, maar de situatie is momenteel een stuk minder gunstig dan in 2017/2018. Dit heeft enerzijds te maken met de netcongestie, maar ook met de huidige regeling voor coöperatieve initiatieven die nieuwe initiatieven nauwelijks rendabel maakt